HTML

Az ördögnyelv és a fogyókúra

Az ördögnyelv egy igen hatékony fogyókúrás növény. Most már nagyon sok helyen lehet kapni porok és kapszulák formájában, mivel a kutatók kiderítették, hogy a benne található értékes rost, a glükomannánt igen hatékonyan képes rólunk leolvasztani a felesleges zsírpárnákat. Tudjunk meg többet erről a csodálatos zsírégető növényről és kattintsunk az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Kevesebben jogosultak az ingyenes OKJ-s képzésekre

2015.05.20. 10:01 benktomi

okj9.jpgMeddig is ingyenes az OKJ képzés? mindenkinek ingyenes az első szakképesítés vagy csak bizonyos életkorig nem kell fizentünk az OKJ-s tanfolyamokért? Kell fizetni az esti és a levelező munkarendű oktatásért?

Sokn kérdezik, hogy valóban igaz-e, hogy most már huszonkettő éves kor helyett csak huszonegyig ingyenes a nappali OKJ-s képzést. Sajnos a hír igaz: azok, akik 2015-ben töltik be a 21. életévüket, iskolarendszerű - nappali - képzési formában már nem kezdhetik el ingyenesen az első OKJ-s szakképzésüket - tájékoztatta az eduline-t a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága.

Régebben még 22 év volt a korhatár. Persze akik már elkezdték az adott képzést, azok ezen feltételek mellett fejezhetik be az adott OKJ képzést, de csak akkor, ha nem ismételnek évet vagy nem szüneteltetik a tanulmányaikat.

Az első szakképesítés megszerzése esti és levelező munkarendben - életkorra való tekintet nélkül - továbbra is ingyenes. Tehát amennyiben elmúltunk már huszonévesek, úgy is jár egy ingyenes OKJ-s képzés. Ezt pedig érdemes is kihasználni, hiszen a mai világban egy jól megválasztott szakmával igen jól érvényesülhetünk.

 

Mi a különbség a tanfolyamok és az iskolarendszerű képzések között?

Az iskolarendszerű képzéseket támogatja az állam, ezért az első szakképesítés megszerzése ingyenes. Nappali, esti és levelező forma közül választhattok, viszont jóval magasabbak az óraszámok, mint a tanfolyamokon.



Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr917475200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása