HTML

Az ördögnyelv és a fogyókúra

Az ördögnyelv egy igen hatékony fogyókúrás növény. Most már nagyon sok helyen lehet kapni porok és kapszulák formájában, mivel a kutatók kiderítették, hogy a benne található értékes rost, a glükomannánt igen hatékonyan képes rólunk leolvasztani a felesleges zsírpárnákat. Tudjunk meg többet erről a csodálatos zsírégető növényről és kattintsunk az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Az új OKJ célja

2015.01.02. 10:51 benktomi

okj.jpgSzeptember 1-jétől a kormány teljesen átalakította az OKJ rendszerét, aminek számos oka volt. Most sorra vesszük azokat az indokokat, melyek végül elvezettek az OKJ rendszerének átszabásához.

Az eredeti Országos Képzési Jegyzéket 1993-ban hozták létre, ami nagyjából évente módosult némiképpen, de nagyobb változásokat sohasem eszközöltek rajta, így egy idő után nem tudta követni a gazdaság, a munkaerőpiac fejlődését és annak területeinke alakulását. Emiatt lett az, hogy az OKJ-ban számos elavult szakképesítés is szerepelt, viszont voltak olyan modern szakmák is, melyek hiányoztak belőle. Emiatt égető szükség volt egy teljes, átfogó átalakításra.

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy korábban a képzések csak igen laza kapcsolatban álltak, ritka volt az, hogy az egyes szakmák egymásra épüljenek. Volt eset persze, amikor egy új szakma tanulásakor be lehetett számíttatni a korábban megszerzett ismereteket, azonban az új OKJ-val ezek a metódusok gördülékenyebbé és hatékonyabbá váltak.

Az új OKJ a lifelong-learning szemlélete szerint alakult át, ennek köszönhetően a tanulni vágyók lépést tudnak tartani a munkaerőpiac változó igényeivel.

 

Az új Országos Képzési Jegyzék fő célkitűzései ennek megfelelően a következők:

-jobban felépített, átláthatóbb szakmastruktúra, egymással szorosabb és jobban kihasználható kapcsolatban levő szakképesítések

-a szakképesítések közötti átjárhatóság javítása, a korábban megszerzett tudás beszámíthatóságának megteremtése

-a mai munkaerőpiac igényeinek megfelelő szakmakínálat megalkotása


Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr327032365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása