HTML

Az ördögnyelv és a fogyókúra

Az ördögnyelv egy igen hatékony fogyókúrás növény. Most már nagyon sok helyen lehet kapni porok és kapszulák formájában, mivel a kutatók kiderítették, hogy a benne található értékes rost, a glükomannánt igen hatékonyan képes rólunk leolvasztani a felesleges zsírpárnákat. Tudjunk meg többet erről a csodálatos zsírégető növényről és kattintsunk az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Felnőttképzés vagy alapképzés?

2015.05.20. 10:01 benktomi

okj5.jpgA pontszámok növekedése miatt ma már meglehetősen nehéz bekerülni egy általunk áhított alapképzésre. De ha ez megtörténik, akkor mi a teendő? És egyáltalán: egy felnőttképzés OKJ-val vagy egy diplomával tudok jobban elheyezkedni?

A szakértők úgy látják, hogy mindig egyénfüggő, hogy megéri-e az OKJ. Ha egy felsőfokú szakképzésre iratkozunk be, akkor felsőfokú OKJ-s papírt szerezhetünk. Ennek legfőbb előnye, hogy igen rövid időn belül piacképes szakmai tudást tudunk elsajátítani. Tehát ha nem tud valaki diplomát adó képzésre bekerülni, akkor érdemes átgondolni az FSZ képzésre való jelentkezést is, hiszen így van lehetőség továbbtanulni, nem veszik el fél-egy év, amíg újra meg lehet próbálni az alapképzésre (BA) való bejutást. Ráadásul sok olyan intézmény van, ami támogatja a hallgatót, ha intézményen belül kíván továbbtanulni, vagyis számtalanszor beszámítja az FSZ képzésen szerzett tantárgyak egy részét, illetve tandíjkedvezményt is nyújt. Persze azt se felejtsük el megemlíteni, hogy ha valaki később ugyanazon a szakterületen kíván tovább tanulni, melyen OKJ -s végzettségét is szerezte, az a felvételi eljárásban többletpontot jelent.

Azonban ne áltassuk magunkat: bizonyos pozíciókhoz nem elég az OKJ. ltalában azok keresik az FSZ képzéseket, akiknek anyagi forrásaik szűkösebbek. Ezeken a képzéseken is megszerezhető az a tudás, amellyel szakmailag értékes munka végezhető, de az OKJ-s végzettség diplomás pozíciók betöltésére azonban nem alkalmas, tehát vannak korlátai.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr277475206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása