HTML

Az ördögnyelv és a fogyókúra

Az ördögnyelv egy igen hatékony fogyókúrás növény. Most már nagyon sok helyen lehet kapni porok és kapszulák formájában, mivel a kutatók kiderítették, hogy a benne található értékes rost, a glükomannánt igen hatékonyan képes rólunk leolvasztani a felesleges zsírpárnákat. Tudjunk meg többet erről a csodálatos zsírégető növényről és kattintsunk az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Mire jó az OKJ?

2015.05.20. 10:02 benktomi

okj17.jpgMa már a legtöbbünknek nem is igazán világos, hogy mi értelme van egy OKJ-s képzés elvégzésének. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy néhány kérdésre választ adjunk, így kiderülhet mindenki számára, hogy mennyit ér egy OKJ-s papír.

Elsőként a legfontosabb inkább azt tisztázni, hogy mire nem alkalmas az OKJ-s papír. Ne gondoljuk azt, hogy egy 200 órás OKJ-s képzés után máris vezető beosztást kínálnak a legmenőbb cégek a számunkra. A képzést keresőknek nem szabad naivnak lenniük: a munkáltatók az egyéni képességeik, készségeik, tudásuk, és nem iskolai végzettségük alapján alkalmazzák majd őket. Az iskola segít elindulni, tanít, méri és fejleszti a képességeket, de csodát nem tesz!

Természetesen a munkaadók elfogadják az OKJ-s papírokat, mivel azok államilag elismertek, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező alkalmazniuk mindenkit, akinek ilyen papírja van. Jobb, ha tudod: az OKJ „papír” ahhoz kell, hogy egyáltalán behívjanak az interjúra!

De akkor mire jó az OKJ? Sajnos még mindig sokan gondolják azt, hogy az OKJ-s papír a szakmunkás képzők által kiállított bizonyítványokkal egyenlő, pedig ez egyáltlaán nem így van. Sőt: bizonyos OKJ szakmák elsajátításának előfeltétele egy diploma.

Az OKJ-s szakma sokszor értékesebb is, mint egy diploma, hiszen gyakorlatorientált kompetenciákat szerezhetünk vele. Hiába van diplomája az embernek, ha nincs egy rendes szakmája! Ma már rengeteg a munkanélküli bölcsész vagy kommunikációs diplomás, de egy rendes szakma nélkül többségük legfeljebb csak recepciósként tud elhelyezkedni. Így tehát sokszor jobban megéri egy OKJ-s tanfolyamot elvégezni, mint egy büfészakon tölteni 3+ évet.

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr267475210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása