HTML

Az ördögnyelv és a fogyókúra

Az ördögnyelv egy igen hatékony fogyókúrás növény. Most már nagyon sok helyen lehet kapni porok és kapszulák formájában, mivel a kutatók kiderítették, hogy a benne található értékes rost, a glükomannánt igen hatékonyan képes rólunk leolvasztani a felesleges zsírpárnákat. Tudjunk meg többet erről a csodálatos zsírégető növényről és kattintsunk az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

OKJ képzés teljesen ingyen?

2015.01.02. 10:53 benktomi

okj6.jpgNagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az első szakképesítés, legyen az bármilyen OKJ képzés vagy tanfolyam mindenkinek ingyenes és ez a tény nem függ attól, hogy az illetőnek van-e már diplomája vagy nincs. Tehát az is részt vehet ingyenes OKJ tanfolyamokon, akik már egy egyetemet vagy főiskolát elvégeztek.

Persze ehhez feltétel, hogy ne töltsük még be a 21 éves korunkat, mert csak így és csak nappali képzési formában lehet ingyen tanulni, arra is fel kell tehát készülni, hogy napi több órás elfoglaltságot is jelnethet az OKJ képzés elvégzése. Abban az évben jelentkezhettek utoljára, amelyben a 20. életéveteket töltitek be. Ha már elmúltatok 21 évesek, esti vagy levelező formában továbbra is ingyen szerezhetitek meg az első szakképesítéseteket, életkorra való tekintet nélkül.

Az első szakképesítésüket azok is ingyenesen szerezhetik meg, akiknek van felsőfokú végzettségük, az állami ösztöndíjas félévek pedig nem fogynak az OKJ-s képzés során.

 

Mi az az OKJ?

Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) a Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket tartalmazza. A jegyzék 2013-ban újult meg: jóval kevesebb szakma közül lehet választani, a korábbi 1300 helyett 638 szakképesítés van.

Megszüntették a szakmákon belüli elágazásokat, az alap-, rész- és a ráépülő szakképesítések aránya azonban alig változott. Azok a szakképesítések, amelyekre az elmúlt időszakban nem mutatkozott munkaerő-piaci kereslet, kikerültek az OKJ-ból, ilyen például a társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó képzés.


Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjkepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr187032375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása